Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FIAT SCUDOÁr: 260.000 Ft -
ALFA ROMEO CROSSWAGONÁr: 1.150.000 Ft -
FIAT DUCATOÁr: 4.780.000 Ft -
CITROEN C2Ár: 840.000 Ft -
RENAULT MEGANE 1.5 dCi GRANDTOURÁr: 3.847.000 Ft -
SUZUKI VITARA 1.4 HYBRID GL+ 4WDÁr: 6.247.000 Ft -
MERCEDES-BENZ C 220Ár: 1.550.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLF 2.0 BMT HIGHLINE 4MOÁr: 4.297.000 Ft -
OPEL CORSA 1.4 DRIVE MAGYAROÁr: 3.247.000 Ft -
TOYOTA AURIS TOURING SPORTS ACTIÁr: 6.547.000 Ft -
FORD FOCUS 1.5 TDCI TREND MAÁr: 3.447.000 Ft -
AUDI A1 SPORTBACK 1.6 TDI ATTRÁr: 3.927.000 Ft